Switches is een vrouwenvocaal uit Gouda. Het is een klein koor, dat houdt van interessante, meerstemmige (bij voorkeur 4 tot wel 8-stemmige) muziek en daarbij put uit verschillende genres. Ons doel is om uitdagende arrangementen en heel verschillende stijlen ten gehore te brengen, waarbij we streven naar een mooie samenklank. Daar werken we dan ook hard aan, maar wel in een goede sfeer. Het koor is ontstaan doordat enkele vrouwen ontdekten dat onder de vele koren in Gouda geen enkel vrouwen-kamerkoor te vinden is. En dat terwijl er zo veel mooie muziek geschreven is voor vrouwenkoor! Onmiddellijk werd besloten tot de oprichting van Switches, dat behalve kamerkoormuziek ook andere genres op haar repertoire heeft staan. Switches bestaat sinds 1 februari 2011. De repetitie is eens per twee weken.

Klein maar fijn
Switches is een klein koor. Zodoende kunnen we maximaal op elkaar afstemmen, optimaal werken aan onze klank en houden we de sfeer klein maar fijn! Als er vacatures zijn, melden we die op de website, via Facebook en soms ook via krantenberichten in de regio Gouda.

Zelfstandig werken
Sinds juni 2019 werkt Switches zonder vaste dirigent. We nemen allemaal de verantwoordelijkheid voor het zelfstandig instuderen van de muziek en komen ook informeel samen om partijen door te nemen. Voor het georganiseerd verlopen van de repetitie dragen we bij toerbeurt de verantwoordelijkheid. En ieder van ons heeft één of meer liederen ‘geadopteerd’, d.w.z. zij heeft kennis van de inhoud van het lied, verdiept zich (eventueel samen met anderen) in de gewenste uitvoering van het lied en bewaakt afspraken die we daarover maken. Ter inspiratie en verdieping huren we met regelmaat een coach in.

Optredens
Ben je benieuwd naar optredens van Switches? In 2020 treedt Switches enkele keren op op korenfestivals en in het najaar tijdens een concert samen met het Gouds Mannenvocaal o.l.v. Leo Rijkaart. Kijk onder Agenda voor meer informatie. Beluister onze muziek onder Audio/video en op onze Facebook-pagina.